Ελπιδα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΓΥΡΟ ΠΑΣΧΑΛΗ


Από τις 9 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4, Πλατεία Δεξαμενής), θα εκτίθενται τα έργα του συμπατριώτη μας – ζωγράφου, Ανάργυρου Πασχάλη.
Τον Ανάργυρο τον γνωρίζουμε και από άλλες του «δουλειές». Έχει, ήδη, στο ενεργητικό του τέσσερις ατομικές εκθέσεις, καθώς και συμμετοχή σε αρκετές άλλες ομαδικές.
Είναι ένας νέος άνθρωπος με σημαντικές σπουδές και ταλέντο, χαρισματικός και λαμπερός, που σκέφτεται, καινοτομεί, δημιουργεί και συνεχίζει να ονειρεύεται…

Ένας άνθρωπος απ’ αυτούς που, αβίαστα, εύχεσαι «να του πάνε όλα καλά στη ζωή του», ακόμα και χωρίς να τον γνωρίζεις. Έχει το χάρισμα, να εκπέμπει αύρα με το σώμα, τα λόγια, τα έργα του, το νου και την ψυχή του!

Ο Ανάργυρος, εκτός από ζωγράφος, είναι και εκπαιδευτικός. Ασφαλώς η δημιουργική του πνοή και το παράδειγμά του αποτελεί πρότυπο για τους μαθητές του. Εισπράττει την επιδοκιμασία τους και κάποιοι που έχουν τη «φλέβα», σίγουρα, θα θελήσουν να τον μιμηθούν.

Ο Ανάργυρος σαν καλλιτέχνης - ζωγράφος δημιούργησε, σήμερα, για μας. Καθήκον μας είναι να τον ενθαρρύνουμε με την παρουσία μας, να τον στηρίξουμε, με όποιο τρόπο ο καθένας μας μπορεί, να δώσουμε και να πάρουμε δύναμη και ζωντάνια!

Γι’ αυτό, το βράδυ των εγκαινείων είμαστε όλοι εκεί! Οι γονείς του, οι φίλοι και συνάδελφοι, οι συμπατριώτες του… Όλοι μας μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, ένας καλός λόγος, ανάμεσα στους «γνωστούς» μας αιωρούμενους σχοινοβάτες «που αναζητούν την ισορροπία τους». Ιδιαίτερα σταθήκαμε στο «Νησί», εικόνα της πατρίδας μας - πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη, που έχει αποδοθεί, με τα ανάλογα χρώματα, στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ένα ταξίδι, σαν φυγή, μία λάμψη, μια ανταύγεια, μια τρικυμία ψυχής κι ύστερα η γαλήνη…

Φεύγοντας από την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, γεμάτοι χρώματα, εικόνες και συναισθήματα, σκεφτόμαστε την αναγκαιότητα, πνευματική και ψυχική, της ζωγραφικής του Ανάργυρου, αλλά και κάθε μορφής τέχνης. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, μας βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα και να μην παραδοθούμε στην απαισιοδοξία, την πικρία και την αδράνεια των καιρών μας…

Γιάννης Μ. Σπετσιώτης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου