Ελπιδα

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ερμιόνη για τις γιορτές του Πάσχα σε μια απολυτά παραδοσιακή ατμοσφαίρα


Σκέφτεστε που θα περάσετε τις γιορτές του Πάσχα σε μια απόλυτα παραδοσιακή ατμόσφαιρα, που άλλου στο αγαπημένο σας χωριό...στην Ερμιόνη!!!!!

Μ. Παρασκευή: Με κατάνυξη, ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια γίνεται η ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου «Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ», και το "Ω γλυκύ μου έαρ" ψάλλουν όλοι μαζί στην περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά στενά της Ερμιόνης , σου δημιουργούν μια αίσθηση η οποία είναι Μοναδική .




M. Σάββατο: Ανάσταση στην Ιερά Μονή Αγίων Ανάργυρων
(2 χλμ.έξω από την πόλη).Η Ιερά Μονη είναι ένα αξιόλογο δείγμα Βυζαντινής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής και φημισμένη για τις πηγές με τα ιαματικά νερά είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια του ναού του Ασκληπειού μεταξυ 9ου και 10ου αιώνα...

Κυριακή Πάσχα: Το κάψιμο του Ιούδα
Το έθιμο αυτό λαμβάνει εδώ και δεκαετίες χώρα στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Μια ομάδα ατόμων αναλαμβάνει δυο-τρεις μέρες πρίν να φτιάξουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, χρησιμοποιώντας υφάσματα, άχυρα, ξύλα, ευφλεκτες ύλες και ορισμένες κροτίδες. Το ομοίωμα αυτό τοποθετείται απο τους ιδιους στο λιμάνι σε περίωπτη θέση.

Βάρκες και άλλα σκάφη συμμετέχουν εκείνη την βραδιά στο κάψιμο του Γιούδα. Οι βάρκες αυτές έρχονται απ' το Μπίστι (αρχαία ονομασία Ποσείδιον) της Ερμιόνης με αναμμένα καπνογόνα. Αφού ολοι κάνουν ένα με δύο κύκλους γύρω απ' το ομοίωμα, ο αρχηγός αναλαμβάνει την πυρπόληση του. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό και συνοδεύεται απο μουσική, πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες. 




Για την διαμονή σας http://ermionigreece.com/accomondation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου