Ελπιδα

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Θερμής υποδοχής έτυχε ο Ελληνοαυστραλός Τομ Κόκκορης στην Ερμιόνη, όπου έφτασε το Σάββατο 28 Ιουλίου, αφού πέρασε από 3 ηπείρους και 7 χώρες (Αυστραλία, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και πολλές πόλεις της Ελλάδας) διανύοντας με το ποδήλατό του 12.000 χιλιόμετρα.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30 Ιουλίου 2012
Ποδηλατικός Γύρος 3 Ηπείρων για την Ελπίδα!
Θερμής υποδοχής  έτυχε ο Ελληνοαυστραλός Τομ Κόκκορης στην Ερμιόνη, όπου έφτασε το Σάββατο 28 Ιουλίου, αφού πέρασε από 3 ηπείρους και 7 χώρες (Αυστραλία, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και πολλές πόλεις της Ελλάδας) διανύοντας με το ποδήλατό του 12.000 χιλιόμετρα.
Σκοπός του άθλου που πραγματοποίησε ο Τομ Κόκκορης, ξεκινώντας με το ποδήλατό του από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας την 1η Απριλίου και καταλήγοντας στην Ερμιόνη, 4 μήνες αργότερα,  ήταν να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν  περισσότερους ανθρώπους για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στο έργο του Συλλόγου. Ένα έργο με αποκορύφωμα τη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»,  την οποία και επισκέφτηκε ο κύριος Κόκκορης όταν με το ποδήλατό του πέρασε από την Αθήνα.  Εκεί τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»  κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας.  Προς τιμήν του τοποθετήθηκε ένα αστέρι με το όνομά του στον τοίχο με τον «Ουρανό των Αστεριών» που βρίσκεται στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, πλάι στα άλλα αστέρια με τα ονόματα εκείνων που στέκονται στο πλευρό των άρρωστων παιδιών. Ο Τόμ Κόκκορης επισκέφτηκε επίσης τον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» όπου παρέμεινε πολλές ώρες παίζοντας με τα παιδιά και συνομιλώντας με τους γονείς τους.
Η άφιξη του Τόμ Κόκκορη στην Ερμιόνη, την ιδιαίτερη πατρίδα της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έμοιαζε με  μικρή γιορτή.
Η ίδια  ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί και μαζί της η Πρέσβυς της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρία Jenny Bloomfield,  ο  Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Δημήτρης Καμιζής και άλλοι τοπικοί παράγοντες, μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς, και πολλοί άλλοι, μικροί και μεγάλοι από την γύρω περιοχή.
Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσόρισε τον Τόμ Κόκκορη στην Ερμιόνη, τον συνεχάρη για τον άθλο που  έφερε με τόση επιτυχία εις πέρας και απευθυνόμενη σε όλους τους παρευρισκόμενους, είπε μεταξύ άλλων:
«Χαίρομαι πολύ που μοιραζόμαστε απόψε όλοι μαζί αυτές τις συμβολικές στιγμές στην Ερμιόνη, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, η οποία στέκεται για άλλη μια χρονιά στο πλευρό μου και στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ».Φέτος όμως η συγκίνησή μου είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί είναι η πρώτη φορά που υποδεχόμαστε στον τόπο μας έναν αγωνιστή ζωής, έναν εκφραστή του μηνύματος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το οποίο θέλησε να διαδώσει μέσα από έναν άθλο... Ο κύριος Τομ Kόκκορης έδωσε με την απόφασή του ένα παράδειγμα γεμάτο ευαισθησία, αλληλεγγύη για τα παιδιά που παλεύουν για τη ζωή τους και ενθάρρυνση για όλους εμάς που στεκόμαστε στο πλευρό τους ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι Έλληνες από άκρη σε άκρη της γης, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ένας Έλληνας που μεγάλωσε στην μακρινή Αυστραλία, συμβάλλουν με πείσμα και δυναμισμό σε ένα έργο εθελοντισμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.  Χάρη σε εσάς, κύριε Κόκκορη, η σημερινή ημέρα ένωσε τις καρδιές μας. Και κάθε μέρα του άθλου σας συστράτευσε στον αγώνα μας πολλούς νέους φίλους από διαφορετικές χώρες. Με πρώτη, την Αυστραλία. Αυτή τη θερμή συμπαράσταση εκφράζει απόψε και η παρουσία κοντά μας της Πρέσβεως της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρίας Jenny Bloomfield. Η κυρία Πρέσβυς, Ελληνίδα και η ίδια, αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να ενισχύσει και να αξιοποιήσει την μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω θερμά που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας με μεγάλο ενδιαφέρον και που θέλησε με πολύ ενθουσιασμό να βρίσκεται εδώ για να τιμήσει με τη σειρά της την υπεράνθρωπη προσπάθεια του κύριου Κόκκορη και ταυτόχρονα το έργο και τον αγώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»... Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κύριο Κόκκορη που αυτή την κρίσιμη ώρα πήρε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία προσπαθώντας με το ποδήλατό του να ανοίξει ακόμα περισσότερους δρόμους επικοινωνίας της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με τον κόσμο, καθώς κι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τον προσωπικό του άθλο αυτούς τους τέσσερις μήνες, καθώς απέδειξε πως μια μακρά διαδρομή γεμάτη δυσκολίες και ελάχιστα εφόδια μπορεί να καταλήξει στον στόχο της με επιτυχία.... Ως έκφραση ευχαριστιών και ένδειξη εκτίμησης, θα ήθελα στο σημείο αυτό να παραδώσω στον κύριο Κόκκορη το τιμητικό δίπλωμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», το αναμνηστικό άγαλμα και το ασημένιο κουτί του Συλλόγου μας. Εύχομαι το παράδειγμά του να βρει πολλούς μιμητές, γιατί είναι πολλοί οι άνθρωποι που χρειάζονται την υποστήριξη και τη συμπαράστασή μας στην Ελλάδα του 2012». 
Ο Τομ Κόκκορης, παραλαμβάνοντας το τιμητικό δίπλωμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»,  φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και την τιμή που του κάνει, και της εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μεγάλο έργο που επιτελεί : «... κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, χωρίς εσάς δεν θα είχα βρει σκοπό για να ξεκινήσω αυτή μου τη προσπάθεια, χωρίς εσάς δεν θα μου είχε δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσω κι εγώ τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο... Σε όλες τις χώρες απ’  όπου πέρασα μέχρι να φτάσω εδώ έτυχα θερμής υποδοχής, αλλά και προσοχής όταν τους ενημέρωνα για τον ιερό σκοπό που υπηρετώ, για το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»... Στις πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκα οι άνθρωποι με υποδέχτηκαν με αγάπη και πρόθυμα ενίσχυσαν τον αγώνα του Συλλόγου σας... Ο αγώνας των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μεγάλος και οποιαδήποτε προσπάθεια δεν συγκρίνεται με τη δική τους δύναμη και την επιθυμία τους για ζωή... »
Θερμός και γεμάτος θαυμασμό για τον  άθλο του Τόμ Κόκκορη και για το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη και του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» ήταν και ο σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Ερμιονίδας, κυρίου Δημήτρη Καμιζή: «... ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και η  κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήρθαν και έδωσαν ζεστασιά, αισιοδοξία, ζωή, όχι απλά ελπίδα. Ο Σύλλογος είναι ζωή, με τη βοήθειά του κερδίζονται ζωές... και ο Τόμ Κόκκορης πίστεψε σ’ αυτό το μεγάλο σκοπό  και με τον δικό του τρόπο, με έναν άθλο, τον υπηρέτησε...». 
Η Πρέσβυς της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρία Jenny Bloomfield, συνεχάρη με τη σειρά της τον Τόμ Κόκκορη, επισημαίνοντας: «... έχοντας βιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του την απώλεια δικών του ανθρώπων από την επάρατη νόσο, θέλησε να ταξίδεψει σε 3 ηπείρους, για να δώσει κι εκείνος με τη σειρά του ελπίδα στα άρρωστα παιδιά που υποστηρίζει ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ»  και κατάφερε να κάνει το όραμα του πραγματικότητα...», και αναφερόμενη στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» είπε: «... τα μέλη της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με την πολύτιμη καθοδήγηση της Προέδρου, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, αποδεικνύουν καθημερινά ότι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά , η κοινωνική προσφορά αλλά και η επιμονή και η προσήλωση στον στόχο, η σκληρή δουλειά είναι διαχρονικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων...».

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ένα από τα πολλά αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»,  η νεαρή Χριστίνα Φυτιλή, εκιπροσωπώντας όλα τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», πρόσφερε στον Τόμ Κόκκορη ένα αναμνηστικό αγαλματίδιο που απεικονίζει μια μάνα που κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της το παιδί της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τομ Κόκκορης, που γεννήθηκε στη Ρηχέα Ζάρακα Λακωνίας και μεγάλωσε στην Αυστραλία όπου μετανάστευσαν οι γονείς του, δεν είναι η πρώτη φορά που συνδυάζει τη μεγάλη του αγάπη για την ποδηλασία με έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι όμως η πρώτη φορά που αποδέκτες της ευγενικής του πρωτοβουλίας είναι άρρωστα Ελληνόπουλα, παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, την επάρατη νόσο που «χτύπησε» και την οικογένειά του Τομ Κόκκορη- έχασε πριν από χρόνια τον γαμπρό του και πρόσφατα την ανιψιά του, κόρη της αδελφής του.
Συμπαραστάτες στο μεγάλο άθλο του Τομ Κόκκορη, οι οποίοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση και τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν οι κύριοι Γιώργος Κωνσταντόπουλος,   Κώστας Λαζάρου, Άκης Γούτος, Αντώνης Ψυχογιός και Παναγιώτης Αγρίμης, αλλά πρώτη απ’ όλους, η κόρη του Όλγα, που τον ακολούθησε με το ποδήλατο μέχρι την Πορτογαλία. Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε επίσης θερμά τον δημοσιογράφο Γιώργο Αμυρά που αγκάλιασε την προσπάθεια του κυρίου Κόκκορη, την πρόβαλε από την εκπομπή του «Μένουμε Ελλάδα» και ήταν στην Ερμιόνη για να συντονίσει την εκδήλωση υποδοχής του, καθώς και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κύριο Δημήτρη Καμιζή, που από την αρχή αγκάλιασε με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία και διοργάνωσε την τόσο όμορφη υποδοχή του κυρίου Κόκκορη στην Ερμιόνη.
Στην εκδήλωση επίσης, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν: ο βουλευτής Αργολίδας, κύριος Γιάννης Αδριανός, ο κύριος Γιώργος Ι.Βαρδινογιάννης, ο κύριος James Bloomfield , σύζυγος της Πρέσβεως της Αυστραλίας στην Ελλάδα, ο κύριος Γιάννης Κριτσωτάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ερμιόνης, ο κύριος Ανάργυρος Λεμπέσης πρώην Δήμαρχος Ερμιόνης, ο κύριος Δημήτριος Σφυρής πρώην  Δήμαρχος Κρανιδίου, τα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»,  κυρίες Ειρήνη Αθανασιάδου, Ελευθερία Γαγάνη, Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, Μέττα Παπακωνσταντίνου και Κέττυ Φιλιππίδου, η διευθύντρια του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Άννα Παναγοπούλου, κ.ά.
Ο κύριος Τόμ Κόκκορης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.


Ο κύριος Τομ Κόκκορης με την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αμυρά.


Ο κύριος Τομ Κόκκορης ανάμεσα στην Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Πρέσβυ της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρία Jenny Bloomfield.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου